20. ožujka 2015. u suradnji s Filozofskim fakultetom u Zagrebu organiziramo predavanje i izložbu fotografija posvećenu projektu ‘Avantura svjetionika’ i aktivnostima udruge ‘Prijatelja Mediterana’, pod visokim pokroviteljstvom Ureda Tonina Picule, zastupnika u Europskom parlamentu i potpredsjednika Međuskupine za mora, rijeke, otoke i priobalna područja Joara Noble download.

SONY DSC

Ova događaj, kao i naš pristup fenomenu Jadranskih svjetionika i plovidbe po Mediteranu, ima važnu povijesno-znanstvenu dimenziju 웹 소설 다운로드. Uvodno predavanje održat će prof. dr. sc. Tvrtko Jakovina (Odsjek za povijest Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu), a nastavit će voditelj Odjela za povijest Sveučilišta u Zadru, prof 윈도우10 widi 다운로드. dr. sc. Mithad Kozličić, s temom “Izgradnja i uspostava sustava svjetionika kao temeljnog prinosa Austrijske i Austrougarske Monarhije sigurnosti plovidbe na Jadranu od početka 19 Word. do početka 20. stoljeća”.

U drugom dijelu događaja prof. Jurica Gašpar prezentirat će putopisnu i umjetničku impresiju putovanja i otkrivanja svjetionika umjetničkom fotografijom i fragmentima iz budućeg dokumentarnog filma autora Igora Goića 이즈보 다운로드. Na fakultetu će biti organizirana i prigodna izložba odabranih fotografija.

Više o predavanju i prijava >>>

Predavanje i izložba 20.3.2015.