Poštovani kupci knjige “Legende svjetla”,
simpatizeri rada udruge Lux Mediterraneum i svi zaljubljenici u more i plovidbe!

U mjesecu travnju 2017 samostalno smo producirali knjigu “Legende svjetla”  i time realizirali jedan od ciljeva našeg projekta otkrivanja i predstavljanja fenomena svjetionika istočne obale Jadranskog mora.

U ova nepuna dva i pol mjeseca  održali smo predavanja i prezentacije knjige u Zadru, Šibeniku, Zagrebu, Rijeci, Splitu, Orebiću. Zahvaljujemo svim posjetiocima predavanja, svim kupcima knjige, s nadom da Vas kvalitetom, fotografijama te sadržajem nismo razočarali.

Smatramo da aktivnosti koje provodimo te dosadašnja i buduća produkcija tiskanih, digitalnih i audio-vizualnih sadržaja prilog su inventivnijoj prezentaciji Jadranskog mora, Hrvatske i prostora Mediterana, drugačijoj od klasičnih turističkih brošura. U projektima što planiramo i provodimo želimo da su podjednako zastupljeni aspekti bogatstva prirodnog ambijenta Jadranskog mora i njegovih obala, tajne povijesnog nasljeđa, tradicije života stanovništva i svijesti o ekološkoj obvezi prema prirodi i budućim generacijama.

Predstavljamo dvije inicijative kojima želimo osigurati uvjete za nastavak aktivnosti na našim projektima: prijevod knjige na njemački i engleski, završetak produkcije dokumentarnog filma, nova istraživanja….

1. Aktivni program jedrenja, obilaska svjetionika i upoznavanja povijesne i prirodne baštine
Preuzmi pdf dokument
Preuzmi pdf dokument

Molimo da obratite pažnju i pročitate pdf dokument u prilogu (kliknite na pdf ikonu).
Izuzetno bi nam značilo Vaše mišljenje i odgovor.
(mail: info@prijatelji-mediterana.org)

2. On-line kupnjom fotografije podupirete i donirate rad udruge

Nudim izbor od 14 fotografija koje možete on-line kupiti na našem web-u. Uz kupljenu fotografiju poklanjamo još jednu po našem izboru.
http://www.luxmediterraneum.org/trgovina/
Po kupnji fotografije dobivate automatski link s kojeg preuzimate fotografiju u visokoj rezoluciji.

Plovidba, povijest, prirodni ambijent, ekologija… krenite s nama