Legends of the light – stories of Croatian lighthouses  and its souls 

Author: Jurica Gaspar & friends
Publisher: LuxMediteranneum

Price: 350kn + shipping
Pre-order price: 250kn + shipping

About monography

Mnoge su priče ostale neispričane jer svjetioničar svoju priču ispriča vlastitoj okolini – obitelji, kolegi ili nekom rijetkom namjerniku koji se iskrca na svjetionik da mu bude gost.

Takve se prenesu onoliko puta koliko je priča snažna. Neke zamru brzo, dok druge ostaju u predaji. I za one koje još žive, naposljetku se rijetko zna kome su se dogodile, kad i gdje zapravo? Jesu li istina ili tek legenda?

Knjiga je rezultat trogodišnjeg razgovora s preostalim jadranskim svjetioničarima i iskustvu autora u suživotu na svjetioniku. Knjiga pripovijeda i o gradnji jadranskih svjetionika, predstavlja kratak presjek monumentalnog višedesetljetnog plana Austro-Ugarske države da uspostavi mrežu od stotinu svjetionika na obali istočnog Jadrana. Raspadom te države, zaustavljena je gradnja kompliciranih i čvrstih objekata za smještaj svjetioničara i njihovih obitelji.

Why to pre-order?

After publishing Croatian addition of the monography we had many inquirys for the English version.  Be the first to get your English version by pre-ordering the book with a special price.

Fill out the form below and we will update you about the English version and sent you a payment details once we publish it.

Pre-order