Pozivamo vas da zavirite u našu online brošuru koja je pratila prvu uzbudljivu fazu našeg istraživačkog putovanja, nazvanog  “Avantura svjetionika”. Ova brošura, predstavljena 2014. godine, zrcali početne korake našeg istraživačkog rada i tima, nadahnutog  strašću za otkrivanjem tajni svjetionika duž istočne obale Jadranskog mora.

Kroz nju, oživljavamo trenutke kada smo se uputili u istraživanje tih fascinatnih građevina, gdje je svaka od njih nositelj svojevrsne priče i čarolije. Svaka stranica ove brošure podsjeća na početak našeg rada i istraživačke strasti, ukrašena autentičnim fotografijama koje oslikavaju tajanstvenost svjetionika, ljepotu prirodnog ambijenta u kojem su smješteni i nadasve sliku života ljudi koji obitavaju na njima.

Neke od najsjajnijih bisera naših autorskih fotografija, kojima smo uhvatili čaroliju svjetionika, kasnije su pronašle svoje mjesto i u monografiji “Legende svjetla”. Ovim putovanjem kroz prošlost i sadašnjost svjetionika, naša istraživačka priča postaje dio veće naracije koja očarava svojom ljepotom i dubinom.