Paket uključuje:
  • Monografiju “Legende svjetla”
    Priče hrvatskih svjetionika i njihovih duša
  • Tri fotogafije 24 x 30 cm tiskane na tvrđem papiru

Autor: Jurica Gašpar
Izdavač: Lux Mediterraneum
Cijena: 320kn + poštarina

O monografiji

Mnoge su priče ostale neispričane jer svjetioničar svoju priču ispriča vlastitoj okolini – obitelji, kolegi ili nekom rijetkom namjerniku koji se iskrca na svjetionik da mu bude gost.
Takve se prenesu onoliko puta koliko je priča snažna. Neke zamru brzo, dok druge ostaju u predaji. I za one koje još žive, naposljetku se rijetko zna kome su se dogodile, kad i gdje zapravo? Jesu li istina ili tek legenda?

Knjiga je rezultat trogodišnjeg razgovora s preostalim jadranskim svjetioničarima i iskustvu autora u suživotu na svjetioniku. Knjiga pripovijeda i o gradnji jadranskih svjetionika, predstavlja kratak presjek monumentalnog višedesetljetnog plana Austro-Ugarske države da uspostavi mrežu od stotinu svjetionika na obali istočnog Jadrana. Raspadom te države, zaustavljena je gradnja kompliciranih i čvrstih objekata za smještaj svjetioničara i njihovih obitelji.

Upute za kupnju:

  • Ispunite formular za narudžbu u nastavku
  • Mailom ćemo vam poslati podatke za uplatu
  • Po primljenoj uplati šaljemo monografiju i fotografije poštom
Formular za narudžbuPodaci za isporuku


Knjigu ćemo vam dostaviti Tisak dostavom na kiosk ili paketomat po vašem odabiru. Slijedite link Tisak lokator kako bi odabrali Tisak kiosk/paketomat za dostavu i upišite šifu prodajnog mjesta u polje ispod: