Legende svjetla – priče hrvatskih svjetionika i njihovih duša

Autor: Jurica Gašpar
Izdavač: Lux Mediterraneum

Cijena: 350kn + poštarina

 

 

 

O monografiji

Mnoge su priče ostale neispričane jer svjetioničar svoju priču ispriča vlastitoj okolini – obitelji, kolegi ili nekom rijetkom namjerniku koji se iskrca na svjetionik da mu bude gost.

Takve se prenesu onoliko puta koliko je priča snažna. Neke zamru brzo, dok druge ostaju u predaji. I za one koje još žive, naposljetku se rijetko zna kome su se dogodile, kad i gdje zapravo? Jesu li istina ili tek legenda?

Knjiga je rezultat trogodišnjeg razgovora s preostalim jadranskim svjetioničarima i iskustvu autora u suživotu na svjetioniku. Knjiga pripovijeda i o gradnji jadranskih svjetionika, predstavlja kratak presjek monumentalnog višedesetljetnog plana Austro-Ugarske države da uspostavi mrežu od stotinu svjetionika na obali istočnog Jadrana. Raspadom te države, zaustavljena je gradnja kompliciranih i čvrstih objekata za smještaj svjetioničara i njihovih obitelji.

Upute za kupnju:

  • Ispunite formular za narudžbu u nastavku
  • Mailom ćemo vam poslati podatke za uplatu
  • Po primljenoj uplati šaljemo monografiju poštom

Formular za narudžbuPodaci za isporuku


Knjigu ćemo vam dostaviti Tisak dostavom na kiosk ili paketomat po vašem odabiru. Slijedite link Tisak lokator kako bi odabrali Tisak kiosk/paketomat za dostavu i upišite šifu prodajnog mjesta u polje ispod: